Clydesdale Experience, Purchase and Mediation


CLYDESDALE EXPERIENCE

Recently the Van Batenburg family visited us. They sent us the following story (and 2 photos of Sir John):


 "Wij hebben in 2017 onze Sir John of Loughan gekocht een Clydesdale met een trauma, waarschijnlijk opgelopen met het transport. We hebben met Ingrid een prettig contact gehad over de mogelijke aankoop van onze Sir John zoals wij hem noemen.

Ondanks dat we Ingrid niet kende was er vanaf het eerste contact een vertrouwen en een fijn advies.

We merkten aan alles dat Ingrid zo begaan is met dit ras, zeldzaam zo begaan met dit ras

Iedereen raden het ons af om dit dier te kopen maar Ingrid zag toch ook kansen voor Sir John mede door vele ervaring, mede hierdoor zijn wij dan ook overstag gegaan voor Sir John en door zijn lieve en trieste aanblik hij was ook sterk vermagerd en bang maar zo,n vriendelijke blik in zijn ogen..

Het heeft veel tijd gekost om zijn vertrouwen in mensen terug te winnen, stapje voor stapje gaat het steeds beter met onze Sir John, hij komt weer in de stal eten we mogen hem aan raken, qua gewicht is hij weer helemaal bij gekomen en hij is weer vrolijk en blij en dat maakt ons zelf weer blij.

Ingrid heeft voor ons een super mooi leren halster laten maken voor onze Sir John, helaas is het ons nog niet gelukt om dit halster aan te krijgen, maar we blijven het proberen stapje voor stapje, we hebben tijd en geduld zodat het eens gaat lukken om weer met onze Gentlemen door ons dorp te wandelen en te rijden."

On Saturday October 21 Jan Westerweel visited us again. Below his story and some photos:


"Het duurde allemaal lang voor Mose, mijn kleindochter die helemaal gek is op paarden. Zeker ook grote paarden, zoals de Clydesdales. Uiteindelijk was het moment daar en gingen we op pad om met name Kelly weer te zien. Kelly stond met Blossom en de nieuwe merrie in de wei. Eerst alles begroet en een wortel gegeven. Toen mocht Mose Kelly naar stal brengen om te gaan borstelen. En zonder enige vorm van angst nam zij de grote bonte mee. Trots als een pauw, want Mose voelt zich de ‘eigenaar’ van Kelly. Op stal gepoetst en geknuffeld. En er natuurlijk ook op. Ingrid had een handige singel met beugel om aan vast te houden en zo stapte de trouwe zwart witte Clydesdale met de kleine ukkepuk op haar rug door de bak. Wat zat ze te genieten. Glunderend reed ze met vol vertrouwen een aantal rondjes. Wat is Kelly een ongelofelijk betrouwbaar dier! Na Kelly weer in de wei te hebben gezet, zijn we, na lekker wat te hebben gedronken, weer terug gereden.  3 bochten later lag Mose in diepe slaap achter in de auto. Moe en voldaan na een middagje sjouwen met een van die geweldige gentle giants!.

Ingrid, bedankt en tot snel!"

Gerda from Nieuwerkerk aan den IJssel was keen to return one day and so she did on Sunday 3rd of September, this time with her niece Christel. It happened to be another pleasant afternoon Het was weer een gezellige middag! On instagram Gerda wrote the following post about her ride on Kelly:


"Clydesdale Kelly; first time in aaaaaages I sat bareback on a horse, and what a huge and ge horse she is!!! It was so different I cant discribe it, but it felt great as well. Thanks So much to #coudorpclydesdales"     

Saterday July 29  Erika and Dieter from Antwerp came to visit us to meet the Clydesdale breed. It was a surprise from Dieter to Erika's birthday. Below their acknowledgement      and some photos:
"Beste Ingrid & David,


Graag wilden we jullie nog eens heel erg bedanken voor de gastvrijheid (ontvangst met lekkere koffie en Zeeuwse bolus!) en om ons de kans te geven kennis te maken met de Clydesdale.

Het was zonder meer geweldig! Ook mijn vriend was enorm onder de indruk en heel positief verrast ondanks het feit dat hij minder ambitie heeft wat betreft paarden 😊, maar wat niet is kan nog komen en dat was alleszins een mooie stap in die richting.


We zijn heel erg onder de indruk van de vriendelijkheid en rust die de paarden uitstralen. Ondanks hun omvang zijn ze ontzettend benaderbaar. Het feit dat zij zelf ook contact zoeken is echt geweldig. Je voelt je als mens geaccepteerd. Alle vier hebben ze ons hart veroverd en dat is wel uitzonderlijk. We zijn al benieuwd naar de uitgebreide kudde! Hopelijk hebben jullie ondertussen nog contact gehad en zijn ze op weg?


Het was enorm fijn dat de paarden zowel aangespannen als onder het zadel ingezet kunnen worden, zo heeft Dieter mee kunnen genieten van de rit met de koets. Toen jullie vertelden dat jullie ook grondwerk met hen doen kon ons geluk helemaal niet meer op. Ben uiteraard ook benieuwd hoe ze zijn onder het zadel.

We zouden het ras heel graag beter leren kennen, dus hopen we contact te mogen houden en in de toekomst nog eens welkom zijn.


Wij hebben  trouwens nog een bezoekje gebracht aan Veere en dat was inderdaad de moeite! De Italiaan was - zoals jullie vermoedden - volzet, maar we hebben nog een leuk adresje gevonden hoor. Uiteindelijk hebben we het over niks anders meer gehad dan de paarden.

's Avonds terug in Antwerpen ook nog filmpjes bekeken (oa Stal Talpe) en informatie opgezocht.


Kortom, het was een onvergetelijke (verjaar)dag."

On Saturday July 8, Gerda from Nieuwerkerk aan den IJssel was our guest in order to meet the Clydesdale breed. Below her story and a photo while driving on the horse cart: 

"Gisteren ben ik te gast geweest bij jullie om kennis te maken met het mooie ras dat Clydesdale heet. Ik zou met mijn nichtje komen maar helaas die had over het hoofd gezien dat ze moest werken. Helaas.......eigenlijk niet nu kan ik nog eens terugkomen! Wat heb ik het naar mijn zin gehad!


Ik ben hartelijk welkom geheten door Ingrid en de paarden. Later kwam David er ook bij. Lekker kopje koffie mét hoe kan het ook anders, een heerlijke Zeeuwse bol en toen werd Blossom opgetuigd. Wat een leer, dat zal de nodige poetsuurtjes in beslag nemen! Blossom zelf hebben we samen gepoetst, wat een hoeven hebben die Clydesdales zeg, die moet je niet per ongeluk op je tenen krijgen.


Daarna met z'n drietjes een tochtje met de kar gemaakt, hoe leuk is dat zeg, nooit gedacht dat dat net zo leuk is als vanaf de rug van een paard. Blossom liet zich netjes en relaxed door de straten geleiden en door het bos. Eenmaal weer thuis werd Blossom met luid gehinnik weer welkom geheten. Afgetuigd (klinkt wel raar eigenlijk) en afgedroogd werd ze weer bij de anderen gezet.


Ingrid vroeg of ik nog op een wilde zitten maar ik had geen rijkleding bij me, de volgende keer neem ik dit dus wel mee. Maar ook zonder rijkleding heb ik het gewoonweg zo lekker naar mijn zin gehad, helemaal top. Over twee en een halve week krijgen ze nieuwe paarden erbij dus leuk om naar uit te kijken!


De omschrijving van het ras wordt door de paarden van Ingrid en David geheel nageleefd, schitterende paarden, top karakter. Dank jullie wel dat ik hiervan heb mogen meegenieten, tot snel!!


Lieve groet Gerda"


On Sunday April 9  Shana, Lisa and Erin from Belgium visited us. Their story and the photos below speak for themselves!
"Onze fantastische clydesdale ervaring.


Na een lange rit van de Belgische kempen naar het Nederlandse zeeland werden we helemaal hyper enthousiast bij het zien van deze prachtige paarden.


We werden super hartelijk ontvangen en mochten vrijwel meteen de paddock in om kennis te maken.

We hebben de 22 jarige Kelly, 20 jarige Blossom, 4,5 jarige Aaron en 1 jarige Ayla leren kennen.


Na de kennismaking en knuffelsessie werd ons gevraagd wat we graag zouden doen: een rit op een van de clydesdales of een koetstocht met Blossom.

Gezien het stralende weer hebben we gekozen voor een ritje met de koets. Daar hebben we zeker geen spijt van gehad en Blossom heeft er volgens ons ook zeer van genoten. Ze was namelijk erg enthousiast en reageerde super op de hulpen.


Na de koetstocht hebben we een heerlijke kop koffie of thee met een koek aangeboden gekregen en heerlijk onder het toeziende toeziend oog van de vier paarden gedronken. Terwijl werd ons allerlei informatie verteld over kopen en verkopen, importeren, show lopen en de speciale 'opmaak' tijdens de show.


Als grote afsluiter hebben we nog een fotosessie gehouden met de paarden, waarbij we ook heel even hebben mogen genieten vanop de rug van deze lieverds. Graag delen we dan ook met iedereen de foto's van onze fantastische clydesdale ervaring!"


On Saturday the 28th of January this year Liane en Remko from Uithoorn visited us. Below an impression of their experiece and a nice photo!


"In onze zoektocht naar de achtergrond van ons paard George een bezoekje gebracht bij Ingrid en David van Coudorp Clydesdales.

Wat een hartelijke ontvangst, van zowel de paarden , die meteen in een kringetje om ons heen stonden, als van Ingrid en David.

Het bleek dat zij met Clydesdales in contact gekomen waren door de aanschaf van hun eerste paard, zo’n 20 jaar geleden. Na het bestuderen van foto’s , filmpjes en de enthousiaste verhalen , denken ook zij dat dat we in ons geval te maken hebben met een Clydesdales mix.

Wij hebben nog even een kort ritje gemaakt en hebben een heerlijke dag gehad!


Liane en Remko"


Since a few years we are acquainted with horse lover and illustrator Jan Westerweel and his family. Recently he wrote us the following passage. Below some photos of Jan and his grandchildren and a beautiful drawing.
"Al tijden geleden was ik, als trekpaardenliefhebber, nieuwsgierig op zoek naar Clydesdales. De reden was dat mijn kleindochter helemaal in de ban was van de Budweiser reclamespots met deze ‘gentle giants’ in de hoofdrol.

Tot mijn verbazing waren deze reuzen ‘om de hoek’ te vinden. Bij David en Ingrid in Nieuwdorp. Weer na langere tijd eindelijk een afspraak gemaakt en met alle vier de kleinkinderen er naar toe. Op  allervriendelijkste manier werden we ontvangen en mochten we kennismaken met deze fantastische paarden. De kinderen mochten er op zitten (met of zonder mij); mochten buiten een stukje stappen en waren apetrots. De wortels werden als beloning maar al te graag uitgedeeld.

Het mooie is dat de paarden allemaal, voor klein en groot, zeer vriendelijk zijn.


Later ben ik, zeker ook met Mose, mijn jongste kleindochter, diverse malen weer naar de paarden van Ingrid en David geweest.


Ook om ze te rijden. Dat is ook een aparte ervaring. Een dier van een dergelijke omvang en gewicht, rijdt eigenlijk lichter dan men zou verwachten. De gangen zijn soepel, ruim en aangenaam om uit te zitten. Wanneer je de ogen dicht zou doen, heb je meer het idee van een fors rijpaard, dan van een mega koudbloed.

Dat er pit in zit wil ik zeker opmerken: Arran, de jongste van het stel, schrok van een kleinigheidje en zorgde er voor dat ik in het zand beet. Zonder kwade bedoeling overigens. Ik was iets te nonchalant en gaf de lange teugel. Ja, een Clydesdale rijden vraagt om alertheid van de ruiter. Maar daarmee heb je een enorm fijn recreatiepaard, waar je heerlijk op kunt rijden (en dat hoop ook zeker nog weer te doen).


David en Ingrid doen alles om het mij en de kleinkinderen naar de zin te maken. Ze verzorgen hun paarden op en top. Alles ziet er schoon en tip top uit. We gaan er graag naar toe en genieten van  hun hartelijkheid én van de vriendelijkheid van deze schilderachtige ‘reuzen’: de Coudorp Clydesdales."On November 12, 2016, the Slovak girl Simona, who lives in Brussels visited us with her father Marian. Her visit to our Clydesdales was a surprise for her birthday. Back home Marian wrote us the following mail:"Dear Ingrid.

My daughter was extremely happy about your horses. Every day she asks me if we could come. I think she wants to live there. :D That was her best birthday present in her life and I can only thank you for that. Your hospitality and kindness is glorious. Im sending a few pictures of our great day. Thank you.

Best regards

Marian"


Some photos below:
On November 4, 2016, Patrick en Maria from Ooij (Gld) visited us. Maria wrote the following:


"Zestien jaar heb ik op dit moment gewacht… eindelijk een Clydesdale in het echt ontmoeten. Waar de liefde voor deze bijzondere paarden precies begon zou ik niet eens meer met zekerheid durven te zeggen. Wat ik echter wel weet is dat de liefde vanaf het begin heel oprecht en intens was. Ondanks dat ik nooit een Clydesdale in het echt had ontmoet wist ik met vijftien jaar al dat ik ooit één van deze vriendelijke reuzen mijn vriend en bondgenoot zou willen noemen.

De laatste jaren begonnen paarden weer een steeds grotere rol in mijn leven te spelen en nam ook de noodzaak toe om mijn wens om deze paarden in het echt te zien in realiteit om te zetten.


Op mijn 31e verjaardag, na 16 jaar wachten, was het dan eindelijk zo ver. Mijn man veraste mij met een bezoek bij Ingrid en David waar ik hun vier Clydesdales Kelly, Blossom, Arron en June mocht ontmoeten. Nu dat het eindelijk zou gebeuren had ik enorme vlinders in mijn buik en vroeg ik me stiekem af of Ingrid en David mij niet voor gek zouden verklaren, omdat ik zo verliefd op specifiek dit ras was zonder ooit één in het echt gezien te hebben! Maar Ingrid en David ontvingen ons met open armen en snel was duidelijk dat ik geen betere mensen had kunnen vinden om mijn droom waar te maken.


Op het moment dat Ingrid de staldeur open deed voelde ik mij net als een klein kind dat met glanzende ogen onder de kerstboom staat. Ik had zo lang op dit moment gewacht en nu dat het eindelijk zo ver was voelde het bijna een beetje onwerkelijk: toen de staldeur open ging viel het zonlicht door een raam op de vier bloedmooie paarden die nieuwsgierig onze kant op keken. Mijn eerste indruk was dat ze ondanks hun formaat een onwaarschijnlijk toegankelijke uitstraling bezitten en ik mij meteen helemaal op mijn gemak voelde bij hun - ook toen ik in de box met Arron en June mocht gaan staan en zo heel dichtbij mijn droompaarden kwam. Bij andere grote paarden had ik dit nooit zo snel gedurfd,  maar deze Clydesdales hebben iets wat hun onderscheidt van andere paarden: zij stralen een rust en vrede uit die ik nog niet eerder heb meegemaakt en tegelijk zijn ze onwijs nieuwsgierig en alert. Dat ze heel erg mooi zijn hoef ik denk ik niet nog eens te zeggen. En wat zitten ze lekker – zo warm en zacht en veilig!


Ingrid vertelde mij dat zij en Kelly (haar eerste Clydesdale merrie) een dermate sterke band hebben dat woorden overbodig zijn omdat zij elkaar aanvoelen. En als je hun met elkaar ziet weet je dat dit de ultieme relatie tussen mens en dier is. En je kunt merken dat deze paarden jouw vriend willen zijn. Niet zoals sommige warmbloedpaarden die niet eens opkijken als je langs de wei loopt. Nee, Clydesdales zijn anders…Clydesdales voelen anders… Maar om echt achter hun geheim te komen moet je het zelf mee hebben gemaakt. Misschien wel bij Ingrid en David, twee hele lieve bijzondere mensen wiens deur altijd open staat voor mensen zoals ik die van deze vriendelijke reuzen houden.


Met mensen die denken dat het lompe, onverschillige knollen zijn waarmee je niet veel kan heb ik medelijden want deze vooroordelen zijn niet alleen maar onterecht, zij staan ook in de weg om kennis te maken met deze buitengewone paarden die je als je ze eenmaal in je hart hebt gelaten nooit meer los zullen laten!"


Een fotoimpressie hieronder:On April 9, 2014, Evelien en Valentijn came to see our horses and enjoyed a ride on Blossom and Fergus. It was a special surprise for Valentijn's birthday. A photo impression below: