Clydesdale Experience, Purchase and Mediation
On November 12, 2016, the Slovak girl Simona, who lives in Brussels visited us with her father Marian. Her visit to our Clydesdales was a surprise for her birthday. Back home Marian wrote us the following mail:"Dear Ingrid.

My daughter was extremely happy about your horses. Every day she asks me if we could come. I think she wants to live there. :D That was her best birthday present in her life and I can only thank you for that. Your hospitality and kindness is glorious. Im sending a few pictures of our great day. Thank you.

Best regards

Marian"


Een fotoimpressie hieronder:
On November 4, 2016, Patrick en Maria from Ooij (Gld) visited us. Maria wrote the following:


"Zestien jaar heb ik op dit moment gewacht… eindelijk een Clydesdale in het echt ontmoeten. Waar de liefde voor deze bijzondere paarden precies begon zou ik niet eens meer met zekerheid durven te zeggen. Wat ik echter wel weet is dat de liefde vanaf het begin heel oprecht en intens was. Ondanks dat ik nooit een Clydesdale in het echt had ontmoet wist ik met vijftien jaar al dat ik ooit één van deze vriendelijke reuzen mijn vriend en bondgenoot zou willen noemen.

De laatste jaren begonnen paarden weer een steeds grotere rol in mijn leven te spelen en nam ook de noodzaak toe om mijn wens om deze paarden in het echt te zien in realiteit om te zetten.


Op mijn 31e verjaardag, na 16 jaar wachten, was het dan eindelijk zo ver. Mijn man veraste mij met een bezoek bij Ingrid en David waar ik hun vier Clydesdales Kelly, Blossom, Arron en June mocht ontmoeten. Nu dat het eindelijk zou gebeuren had ik enorme vlinders in mijn buik en vroeg ik me stiekem af of Ingrid en David mij niet voor gek zouden verklaren, omdat ik zo verliefd op specifiek dit ras was zonder ooit één in het echt gezien te hebben! Maar Ingrid en David ontvingen ons met open armen en snel was duidelijk dat ik geen betere mensen had kunnen vinden om mijn droom waar te maken.


Op het moment dat Ingrid de staldeur open deed voelde ik mij net als een klein kind dat met glanzende ogen onder de kerstboom staat. Ik had zo lang op dit moment gewacht en nu dat het eindelijk zo ver was voelde het bijna een beetje onwerkelijk: toen de staldeur open ging viel het zonlicht door een raam op de vier bloedmooie paarden die nieuwsgierig onze kant op keken. Mijn eerste indruk was dat ze ondanks hun formaat een onwaarschijnlijk toegankelijke uitstraling bezitten en ik mij meteen helemaal op mijn gemak voelde bij hun - ook toen ik in de box met Arron en June mocht gaan staan en zo heel dichtbij mijn droompaarden kwam. Bij andere grote paarden had ik dit nooit zo snel gedurfd,  maar deze Clydesdales hebben iets wat hun onderscheidt van andere paarden: zij stralen een rust en vrede uit die ik nog niet eerder heb meegemaakt en tegelijk zijn ze onwijs nieuwsgierig en alert. Dat ze heel erg mooi zijn hoef ik denk ik niet nog eens te zeggen. En wat zitten ze lekker – zo warm en zacht en veilig!


Ingrid vertelde mij dat zij en Kelly (haar eerste Clydesdale merrie) een dermate sterke band hebben dat woorden overbodig zijn omdat zij elkaar aanvoelen. En als je hun met elkaar ziet weet je dat dit de ultieme relatie tussen mens en dier is. En je kunt merken dat deze paarden jouw vriend willen zijn. Niet zoals sommige warmbloedpaarden die niet eens opkijken als je langs de wei loopt. Nee, Clydesdales zijn anders…Clydesdales voelen anders… Maar om echt achter hun geheim te komen moet je het zelf mee hebben gemaakt. Misschien wel bij Ingrid en David, twee hele lieve bijzondere mensen wiens deur altijd open staat voor mensen zoals ik die van deze vriendelijke reuzen houden.


Met mensen die denken dat het lompe, onverschillige knollen zijn waarmee je niet veel kan heb ik medelijden want deze vooroordelen zijn niet alleen maar onterecht, zij staan ook in de weg om kennis te maken met deze buitengewone paarden die je als je ze eenmaal in je hart hebt gelaten nooit meer los zullen laten!"


Een fotoimpressie hieronder:On April 9, 2014, Evelien en Valentijn came to see our horses and enjoyed a ride on Blossom and Fergus. It was a special surprise for Valentijn's birthday. A photo impression below: